Campanii Hora
14093
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-14093,bridge-core-3.0.1,qodef-qi--no-touch,qi-addons-for-elementor-1.5.3,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,side_area_uncovered_from_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-28.7,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.8.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-7
 

Campanii Hora

CREȘTEREA NOTORIETĂȚII HORA ÎN HORECA ȘI ÎMBUNĂTĂȚIREA IMAGINII ANGAJATULUI ÎN HORECA

Campania vizează îmbunătățirea imaginii atât a industriei, cât și a organizației, ca voce relevantă și reprezentativă pentru industria ospitalității la nivel național.

Campania va avea două direcții benefice industriei, una de  creștere a notorietății HORA, pentru a putea deveni o organizație și mai puternică, o singură voce ce luptă pentru avantajele și nevoile tuturor business-urilor din HORECA și cea de-a doua, de a îmbunătăți imaginea angajatului din HORECA, ce are ca scop încurajarea tinerilor de a se angaja în HORECA, stimulând astfel creșterea forței de muncă. Pentru această direcție vom face filmulețe cu povești de succes ale unor angajați care și-au dezvoltat cariera în industria ospitalității, plecând de la a fi ospătar/ ajutor de ospătar s.a.m.d.

Targetăm publicul larg, cât și autoritățile, pentru a sublinia cât de important este acest sector pentru economia României și pentru a poziționa industria în rândul sectoarelor atractive pentru forța de muncă tânără.

Criza forței de muncă este probabil cea mai apăsătoare provocare pentru industrie în prezent, iar contextul pandemic a dăunat și mai mult și a adâncit deficitul de personal, tinerii nu au încredere în industrie, privesc munca în acest domeniu ca pe o etapă trecătoare, un hobby, o activitate sezonieră. Ne dorim să evidențiem cu această campanie că ospitalitatea este un domeniu în care poți dezvolta o carieră pe viață, frumoasă și plină de satisfacții, atât financiare, cât și ca dezvoltare personală.

IMPORTANȚA Și BENEFICIILE LEGIFERĂRII BACȘIȘULUI

Campania are ca scop informarea corectă atât a managerului, cât și a angajatului, despre importanța și beneficiile pe care le va avea legiferarea bacșișului.

Este foarte important ca managerul să știe să transmită corect angajatului beneficiile pe care le va avea după impozitarea bacșișului. Totodată, fiind un subiect sensibil în rândul angajaților și pentru a deveni credibile și susținute este foarte important ca beneficiile și importanța legiferării bacșișului să le audă nu doar din interiorul business-ului unde lucrează, ci și prin campanii de promovare vizibile.

Campania va viza targetat promulgarea legii care reglementează bacșișul, în sensul în care va reprezenta o facilitate pentru antreprenori și o provocare financiară în minus, iar pentru angajați, va fi un instrument util pentru a putea accesa credite pentru casă și alte nevoi personale, o dată cu reglementarea fiind posibilă recunoașterea acestor venituri ca venituri din alte surse. Va fi o campanie de scurtă durată, care trebuie lansată cât mai curând posibil.

DOR DE BUN ȘI BINE

Campania a avut două obiective majore: recâștigarea încrederii consumatorilor, arătând business-uri responsabile și impulsionarea revenirii lor la obiceiurile de a ieși în oraș, de a se reconecta cu prietenii, familia, partenerii de business, știind că sunt în siguranță.

Mesajele campaniei au fost dezvoltate pe ideea de SIGURANȚĂ, cu focus pe Ghidul de siguranță dezvoltat alături de MedLife cu măsurile asumate de business-urile responsabile din HORECA, pe ideea de EMOȚIE, cu focus pe produsele culinare ce nu pot fi replicate acasă și pe momentele frumoase asociate meselor în oraș, precum și pe ideea de RAȚIUNE, explicând impactul în economie al unei industrii HORECA funcționale.

Platforma campaniei găzduiește și o colecție de vizualuri care conțin fotografii din restaurante și localuri din București și alte destinații din România, cu angajați reali și preparate din meniul aferent, imaginile fiind realizate special pentru acest proiect.

Dor de bun şi bine rezumă cele două componente esenţiale care definesc industria: preparate unice imposibil de replicat gătind acasă (BUN) şi necesitatea asigurării unei stări de bine clienţilor, prin conectarea emoţională şi socială, facilitată într-un mediu sigur, adaptat contextului actual (BINE).

Campania a avut un impact extraordinar de mare atât în mediul online, cât și pe canalele de televiziune și radio.

Mesajele #dordebusibine au fost preluate inclusiv de persoane din mediul public precum Dani Oțil, Dragoș Stâncă, Marian Ionescu (Mariciu), Sânziana Negru sau Andreea Remețan, preluări ce au adus o vizibilitate foarte mare întregii campanii.

Dor de bun şi bine rezumă cele două componente esenţiale care definesc industria: preparate unice imposibil de replicat gătind acasă (BUN) şi necesitatea asigurării unei stări de bine clienţilor, prin conectarea emoţională şi socială, facilitată într-un mediu sigur, adaptat contextului actual (BINE).

Campania a avut un impact extraordinar de mare atat in mediul online cat si pe canalele de televiziune si radio.

 

Mesajele dordebusibine au fost preluate inclusiv de persoane din mediu public precum Dani Otil, Dragos Stanca, Marian Ionescu (Mariciu), Sanziana Negru sau Andreea Remetan, preluari ce au adus o vizibilitate foarte mare intregii campanii.

MASA BUNĂTĂȚII

„Masă Bunătății” este o inițiativă lansată de HORA, care aduce la un loc companii, angajați din industria ospitalității, personal medical din linia întâi și categorii vulnerabile. Inițiativa își propune să creeze un lanț al faptelor bune: companiile donează fonduri care sunt direcționate de către HORA celor 16 restaurante partenere care au pregătit și livrat mese calde cadrelor medicale de la mai multe spitale din București, Deva, Brașov și Drobeta-Turnu Severin, precum și persoanelor fără adăpost din Sectorul 3.

Industria ospitalității este una dintre industriile cele mai afectate de criza provocată de pandemia de COVID-19 – 25% dintre șomerii de astăzi pregăteau și serveau mese înainte de criză. Cei care până de curând obișnuiau să pregătească mese sau să-și servească clienții în mod direct – chelneri, ospătari, bucătari, personalul din restaurante, manageri –  trec prin momente dificile. În același timp, personalul medical duce o luptă continuă cu noul coronavirus în spitale și pe ambulanțe, punându-și în pericol viața. Și categoriile vulnerabile sunt mai expuse în această perioadă. Printre acestea se numără și persoanele fără adăpost care se confruntă în fiecare zi cu lipsa hranei și a unor condiții decente de igienă și trăi. Pentru fiecare dintre aceștia, reluarea activității, respectiv asigurarea unei mese calde reprezintă un ajutor important.

 

HORA a lansat o invitație deschisă companiilor care doresc să ajute industria HoReCa, dar și pe cei care au nevoie de o masă caldă. Fondurile donate le vor oferi angajaților din 16 restaurante din București, Deva, Brașov și Drobeta-Turnu Severin oportunitatea de a-și reîncepe activitatea și de a găti mese gustoase, care vor ajunge la medicii și cadrele medicale de la mai multe spitale din aceste orașe, precum și la persoanele fără adăpost din Sectorul 3. Restaurantele partenere sunt membre HORA și au fost selectate conform unor criterii stabilite de organizație pentru a asigura cele mai bune condiții de pregătire și livrare a meselor.

 

„Industria HoReCa și oamenii care fac parte din aceasta se confruntă cu o situație fără precendent. Obiectivul nostru este de a ajuta un număr cât mai mare de oameni din industria ospitalității, din domeniul medical, dar și pe cei vulnerabili pentru care fiecare masă este o luptă. Pentru a realiza acest lucru, trebuie să arătăm solidaritate, să lucrăm împreună ca o comunitate, să ne prindem în acest lanț al faptelor bune numit Masa Bunătății. Sperăm că ni se vor alătura cât mai multe companii și vom putea prinde cât mai multe fapte bune în acest lanț”, declară Daniel Mischie, președinte HORA.

DEVINO MEMBRU HORA

Alături de cei 200 de membri pe care îi numără astăzi organizația, susține dezvoltarea sustenabilă a industriei ospitalității din România.

Memory: 20MB (7.81% of 256MB)