Politica de Confidențialitate
15517
privacy-policy,page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15517,bridge-core-3.0.1,qodef-qi--no-touch,qi-addons-for-elementor-1.5.3,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,side_area_uncovered_from_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-28.7,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.8.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-7
 

Politica de Confidențialitate

Politica de Confidentialitate

 

Acceptarea acestei Politici de confidentialitate se realizeaza prin marcarea casutei „SUNT DE ACORD CU POLITICA DE CONFIDENTIALITATE”.

 

Va rugam sa cititi aceasta Politica de confidentialitate cu atentie si sa va asigurati ca o intelegeti. Daca nu sunteti de acord cu aceasta Politica de confidentialitate, trebuie sa incetati imediat folosirea Site-ului.

 

Aceasta Politica de confidentialitate poate fi actualizata si modificata periodic, daca este necesar pentru a reflecta modalitatea in care am schimbat modul de prelucrare a datelor cu caracter personal, sau modificarile legislative in acest sens. Pe site-ul horaromania.org (denumit în continuare „Site-ul” sau „Site-ul HORA”) va fi afisata ultima versiune aplicabila a Politicii de Confidentialitate, motiv pentru care va rugam si recomandam sa verificati periodic continutul acesteia, pentru orice astfel de actualizari sau modificari, dat fiind ca acesta este un contract online. Orice actualizare / modificare este de aplicabilitate imediata, dar nu va retroactiva, cu exceptia cazului cand o dispozitie legala prevede astfel.

 

Informatii despre noi: Organizaţia Patronală a Hotelurilor şi Restaurantelor din România – HORA, cu sediul în Bucuresti, sector 2, Bld. Pache Protopopescu, nr. 51, camera 5, birou nr. 7, et. 2, inregistrata in Registrul special aflat la grefa Judecatoriei Sector 1 Bucuresti, la pozitia 2/10.10.2013, cod fiscal 32479786, cont bancar RO83INGB0000999904042474, deschis la banca ING Bank, e-mail hq@horaromania.org (denumita in continuare “HORA”).

 

Prin aceasta politica de confidentialitate vrem sa aducem la cunostinta vizitatorilor paginii web hq@horaromania.org, tipurile de date personale pe care le colectam prin Site-ul nostru si modul in care folosim, dezvaluim si protejam aceste informatii. Colectam si folosim datele personale in felurile in care este descris aici, si astfel incat sa ne respectam obligatiile noastre si drepturile dumneavoastra.

 

Conform cerintelor Regulamentul nr. 679/2016 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE („Regulamentul”) HORA are obligatia de a prelucra in conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate, datele personale pe care ni le furnizati despre dumneavoastra prin intermediul Site-ului.

 

  1. Cui se adreseaza aceasta Politica de confidentialitate?

 

Aceasta Politica de confidentialitate se aplica:

  • prelucrarii datelor dumneavoastra personale colectate de catre noi prin Site si folosirii de catre dumneavoastra a Site-ului.

Site-ul poate contine link-uri catre alte site-uri. Va rugam sa aveti in vedere ca nu avem control asupra modului in care datele dumneavoastra sunt colectate, stocate, sau prelucrate de alte site-uri si va recomandam sa verificati politicile de confidentilitate ale acestor site-uri terte anterior transmiterii oricaror date catre acestea.

  • Aceasta Politica de confidentialitate se aplica si datelor personale colectate de HORA prin intermediul paginilor noastre marcate pe platforme de social media.

 

Aceasta Politica de confidentialitate este incorporata si face parte din Termenii si conditiile de utilizare a Site-ului aplicabili, disponibili aici.

 

  1. Ce date cu caracter personal prelucram, in baza caror temeiuri legale, in ce scop si pe ce durata?

 

  1. Ce date prelucram si care sunt scopurile prelucrarii?

 

HORA prelucreaza datele cu caracter personal ale persoanelor fizice, utilizatori ai Site-ului sau reprezentanti legali si/sau conventionali ai persoanelor juridice membri ai HORA („Membrul”), sau ale altor persoane indicate de acestea din cadrul Membrului, reprezentate de: nume si prenume, adresa de e-mail, numar telefon, identificator online (limitat la situatiile in care activitatea HORA presupune / implica interactiuni on-line cu dumnavoastra, de exemplu conferinte, sedinte etc on-line), functie, angajator, date de identificare din cartea de identitate, date colectate conform Politicii de cookie-uri, pe care va rugam sa o cititi aici (in general, cu exceptia adresei IP, aceste date nu sunt de sine statator date personale) care includ: adresa IP; versiunea si tipul de web browser, tipul de sistem de operare si o lista de URL-uri incepand cu site-ul de initializare, activitatea dumneavoastra pe Site si site-ul catre care va indreptati cand parasiti Site-ul, in scop de:

 

  1. derulare a raporturilor contractuale cu entitatea membru HORA pe care o reprezentati, respectiv pentru generarea si comunicarea informatiilor cu privire la activitatea HORA si orice alte informatii si interactiuni privind sau in legatura cu calitatea dumneavoastra de membru HORA si exercitarea acesteia. In acest caz, prelucrarea are ca baza legala (temei) incheierea si executarea unui contract, respectiv contractul de asociere / Statutul HORA la care sunteti parte,
  2. indeplinirea obligatiilor impuse de legislatia aplicabila, sau de legislatia fiscala si contabila. In acest caz, prelucrarea are ca baza legala (temei) obligatiile legale ale operatorului iar durata prelucrarii este limitata la perioada impusa pentru indeplinirea obligatiilor rezultand din legislatie. In mod special, obligatiile legale ale HORA impuse de interactiunea cu Grefa Judecatoriei Sector 1 privind modificarile statutare ale organizatie si ale obligatii legale in acest sens.
  3. activitati privind realizarea scopului si obiectivelor HORA, precum relatia HORA cu autoritatile si organele statului, bancile si institutiile de creditare partenere,
  4. incheierea, executarea, modificarea sau incetarea oricarui contract / acord existent sau viitor al Membrului cu Organizaţia Patronală a Hotelurilor şi Restaurantelor din România – HORA sau cu partenerii sai contractuali, cum ar fi participarea la diferite programe / conferinte / derulate de catre HORA. In acest caz, este posibil ca acestea sa fie reglementate conform procedurilor GDPR aplicabile situatiilor respective, de asemenea;
  5. in scopuri de marketing, pentru a va trimite informatii comerciale de tip marketing, inclusiv newsletter-ul nostru / newsletter-ul sponsorilor / newsletter-ul partenerilor, periodic, cu privire la activitatea organizatiei si cu privire la activitatea si produsele / serviciile celorlalti membri ai HORA si ale sponsorilor HORA / informatii din domeniul produselor / serviciilor HORECA;
  6. îmbunatatirea experientei dumneavoastra si a utilizatorilor pe Site;
  7. pentru apararea intereselor noastre legitime

Pot exista situatii in care vom folosi sau transmite date personale pentru a ne proteja drepturile si activitatea. Acestea pot include:

  1. masuri de protectie a Site-ului si a utilizatorilor acestuia fata de atacuri cibernetice;
  2. masuri de prevenire si detectare a tentativelor de fraudare, inclusiv transmiterea unor informatii catre autoritatile publice competente;
  • masuri de gestionare a diverselor riscuri;
  1. exercitarea unor drepturi, inclusiv in fata unor autoritati de stat, cum ar fi instantele de judecata.

 

Informatii privind activitatile de prelucrare a datelor din actul de identitate, realizate de Organizaţia Patronală a Hotelurilor şi Restaurantelor din România – HORA:

  1. colectarea si prelucrarea datelor din actul de identitate este necesara pentru a preveni furtul de identitate si pentru a asigura identificarea corecta a reprezentantilor membrilor persoane juridice ai Organizaţiei Patronale a Hotelurilor şi Restaurantelor din România.
  2. datele din actul de identitate vor fi prelucrate in conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate, cu respectarea legislatiei aplicabile. Informatiile din actul de identitate se vor pastra pe teritoriul Romaniei si nu vor face obiectul unui transfer in alte tari.
  3. Categorii de destinatari ai datelor cu caracter personal din actul de identitate: anumite date din actul de identitate poti fi furnizate catre societati ce furnizeaza servicii pentru Organizaţia Patronală a Hotelurilor şi Restaurantelor din România – HORA.

 

Prin activitatea desfășurată pe Site, nu vom colecta sau prelucra date cu caracter personal sensibile legate de dumneavoastră (i.e. informații despre originea rasială sau etnică, opiniile politice, confesiunea religioasă sau convingerile filozofice, sănătatea, viața sexuală sau orientarea sexuală.

 

  1. Care este temeiul prelucrarii datelor?

 

Temeiul prelucrarii datelor cu caracter personal aratate supra, in scopul mai sus mentionat, este reprezentat de (i) executarea unui contract – aderarea la Statutul HORA si derularea raporturilor intre HORA si dumneavoastra ca membru si (ii) obligatiile legale ale HORA si (iii) interesul legitim al HORA si (iv) consimtamantul dumneavoastra, exprimat prin bifarea casutei privind receptionarea materiale/ comuncari marketing. Datele dumneavoastra cu caracter personal vor fi stocate, pe perioada prelucrarii in format electronic si/sau fizic.

 

  1. Cat timp pastram datele dumneavoastra cu caracter personal?

 

Datele cu caracter personal prelucrate conform prezentei Politici de Confidentialitate, colectate de Organizaţia Patronală a Hotelurilor şi Restaurantelor din România – HORA, vor fi prelucrate: (i) pe toata perioada cat detineti calitatea de membru al HORA, (ii) ulterior incetarii calitatii de membru al HORA sau incetarii calitatii dumneavoastra de reprezentant / imputernicit al Membrului, notificata in scris HORA, pentru o perioada de 3 ani, (iii) ulterior expirarii perioadei de 3 ani, in cazul in care pastrarea datelor personale colectate este necesara in conformitate cu legislatia aplicabila in domeniu, insa fara a depasi durata maxima prevazuta de aceasta, (iv) pentru prelucrarile realizate urmare a exprimarii consimtamantului de catre dumneavoastra durata prelucrarii este de 3 ani de la obtinerea consimtamantului dumneavoastra.

 

  1. Drepturile de care beneficiati ca urmare a prelucrarii datelor cu caracter personal

 

Conform Regulamentului, beneficiati de urmatoarele drepturi, circumstantiat temeiului prelucrarii:

  1. Dreptul la informare: dreptul de a fi informat cu privire la prelucrarea si protejarea datelor cu caracter personal de catre HORA;
  2. Dreptul de acces la date. In temeiul dreptului de acces la datele personale furnizate aveti posibilitatea de a obtine de la HORA o confirmare din care sa rezulte ca se prelucreaza sau nu datele care va privesc si, in caz afirmativ, accesul la aceste date, precum si la scopurile prelucrarii, destinatarii datelor furnizate, perioada pentru care vor fi stocate.
  3. Dreptul la rectificare. Ca urmare a prelucrarii datelor dumneavoastra cu caracter personal aveti dreptul de a solicita HORA: rectificarea datelor cu caracter personal, respectiv completarea sau modificarea datelor furnizate HORA.
  4. Dreptul de stergere. Aveti dreptul de a obtine, in masura in care sunt indeplinite conditiile legale, stergerea datelor cu caracter personal;
  5. Dreptul de restrictionare a prelucrarii: Dreptul de a solicita restrictionarea prelucrarii poate fi exercitata in unul din urmatoarele cazuri:
  6. contestati exactitatea datelor, pentru o perioada care ii permite HORA sa verifice exactitatea datelor;
  7. prelucrarea este ilegala, insa nu doriti stergerea datelor cu caracter personal prelucrate;
  8. HORA nu mai are nevoie de datele cu caracter personal prelucrate, dar dumneavoastra aveti nevoie de aceste date pentru constatarea, exercitarea sau apararea unui drept in instanta;
  9. v-ati opus prelucrarii datelor cu caracter personal, pentru intervalul de timp in care se verifica daca drepturile legitime ale HORA prevaleaza drepturilor dumneavoastra.
  10. Dreptul la portabilitatea datelor. In temeiul dreptului la portabilitatea datelor aveti dreptul de a primi datele cu caracter personal care va privesc și pe care le-ati furnizat HORA intr-un format structurat, utilizat in mod curent si care poate fi citit automat si aveti dreptul de a transmite aceste date altui operator, fara obstacole din partea HORA, atunci cand prelucrarea se realizeaza cu consimtamantul dumneavoastra, pentru executarea sau incheierea unui contract la care sunteti parte sau prelucrarea este realizata prin mijloace automate.
  11. Dreptul la opozitie. In temeiul acestui drept puteti, in orice moment, sa va opuneti, din motive intemeiate si legitime legate de situatia particulara, ca datele cu caracter personal sa faca obiectul unei prelucrari, in masura in care sunt indeplinite conditiile legale;
  12. Dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale. Aveti dreptul de a cere si de a obtine retragerea, anularea sau reevaluarea oricarei decizii bazate exclusiv pe prelucrari efectuate prin mijloace automate (incluzand crearea de profiluri) care produce efecte juridice sau afecteaza in mod similar, intr-o masura semnificativa, persoanele vizate;
  13. Dreptul de a se adresa justitiei sau autoritatii nationale de supraveghere a prelucrarii datelor cu caracter personal. Aveti dreptul de a depune o plangere in fata autoritatii de supraveghere: Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal, B-dul G-ral. Gheorghe Magheru 28-30, Sector 1, cod postal 010336, Bucuresti, Romania, tel: +40.318.059.211, +40.318.059.212, fax: +40.318.059.602, e-mail: anspdcp@dataprotection.ro. De asemenea, va este recunoscut dreptul de a va adresa justitiei.

 

Pentru exercitarea acestor drepturi sau daca aveti o nelamurire cu privire la modul in care folosim datele dvs. cu caracter personal, va puteti adresa cu o cerere scrisa, datata si semnata catre Organizaţia Patronală a Hotelurilor şi Restaurantelor din România – HORA, cu sediul în Bucuresti, sector 2, Bld. Pache Protopopescu, nr. 51, camera 5, birou nr. 7, et. 2, inregistrata in Registrul special aflat la grefa Judecatoriei Sector 1 Bucuresti, la pozitia 2/10.10.2013, cod fiscal 32479786, , e-mail hq@horaromania.org De asemenea, aveti dreptul ca in orice moment sa depuneti o plangere la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Protectiei Datelor cu Caracter Personal.

 

In ceea ce priveste drepturile legate de luarea de decizii automatizate si de profilare, HORA nu realizeaza decizii in baza unui proces decizional automatizat cu privire la dumneavoastra, pe baza datelor personale vizate de prezenta prelucrare.

 

In cazul solicitarii stergerii datelor va rugam sa aveti in vedere ca este un proces ireversibil si in situatia in care veti dori sa apelati din nou la HORA va fi din nou necesar acordul dumneavoastra pentru prelucrarea acestor date.

 

Termenul maxim pentru rezolvarea solicitarilor trimise catre HORA este de 30 de zile. Acesta poate fi prelungit o singura data, conform Regulamentului.

 

  1. Destinatarii datelor cu caracter personal prelucrate

 

In general, datele personale pe care le colectam sunt destinate utilizarii de catre HORA (angajati proprii; furnizori si angajati ai acestora) si doar ca exceptie sunt comunicate si catre alti destinatari.

 

Astfel, este posibil ca HORA sa contracteze terte parti in activitatea de furnizare a serviciilor catre dumneavoastra. Acestea pot fi: prestatori de servicii de contabilitate/financiare/juridice sau in general oferite de profesionisti de acest fel, servicii de marketing, platforme de email marketing furnizori de servicii IT, furnizori de servicii bancare si procesatori de plati, motoare de cautare etc. In unele cazuri, este posibil sa furnizam catre acestia toate sau anumite date personale ale dumneavoastra. Datele nu vor fi furnizate fara a ne asigura ca acestea sunt strict cele necesare indeplinirii scopului pentru care sunt transferate si transferul este insotit de garantii de securitate conform cerintelor legale ale Regulamentului pentru transferul catre imputerniciti/terte parti.

 

In anumite cazuri, putem transfera datele dumneavoastra catre alte persoane atunci cand avem o obligatie legala in acest sens. Sau cand suntem in cursul unei proceduri judiciare, pentru apararea drepturilor noastre.

 

De asemenea, putem transmite datele dumneavoastra cu caracter personal autoritatilor publice (Parchet, Politie, instantele judecatoresti si altor organe abilitate ale statului), in baza si in limitele prevederilor legale sau ca urmare a unor cereri justificate, expres formulate.

 

In ciuda masurilor de protectie luate pentru a proteja datele dumneavoastra cu caracter personal, precizam ca transmiterea informatiilor prin Internet, in general, sau prin intermediul retelelor publice, nu este complet sigura, existând riscul ca datele sa fie vazute si utilizate de catre terte parti neautorizate.

 

HORA nu transfera datele dumneavoastra personale catre state terte sau catre organizatii internationale. Daca va decide acest transfer, atunci acesta va fi realizat doar cu respectarea de catre aceasta si, daca este cazul, de persoana imputernicita de aceasta a dispozitiilor Regulamentului.

 

  1. Refuzul de a ne oferi datele personale

 

Daca alegeti sa nu ne furnizati datele personale colectate prin Site, necesare in scopurile ante-mentionate, cu exceptia scopurilor de marketing, nu vom putea incheia o relatie contractuala cu dumneavoastra si nici nu vom putea sa va punem la dispozitie anumite sectiuni/servicii din Site, insa veti putea folosi in mod nerestrictionat alte sectiuni ale Site-ului.

 

In cazul in care nu va veti exprima sau veti revoca consimtamantul pentru a primi comunicari marketing din partea HORA conform celor de mai sus, HORA nu va mai comunica catre dumneavoastra astfel de informari.

 

  1. Securitatea prelucrarii datelor cu caracter personal

 

Prelucrarea datelor cu caracter personal este realizata cu respectarea masurilor tehnice si organizatorice adecvate pentru protejarea datelor impotriva distrugerii accidentale sau ilegale, de prevenire a pierderii, alterarii, dezvaluirii, accesului neautorizat sau folosirii gresite a datelor personale, aplicand proceduri interne si operationale pentru colectarea si pastrarea datelor personale, conform Regulamentului.

 

Conform cerințelor Legii nr. 679/2016 (GDPR) pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal, și protecția vieții private în sectorul comunicațiilor electronice, HORA are obligația de a administra în condiții de siguranță și numai pentru scopurile specificate, datele personale furnizate.

DEVINO MEMBRU HORA

Alături de cei 200 de membri pe care îi numără astăzi organizația, susține dezvoltarea sustenabilă a industriei ospitalității din România.